Tuinen “Erve Odinc”

De tuinen beslaan 1,2 hectare en herbergen naast de rietgedekte boerderij, een rietgedekte schaapskooi, een bakhuisje en een kas.

Op de weilanden rondom de boerderij hebben Marion en Klaas van Heuven in 1980 de tuinen ontworpen en aangelegd. Zij waren o.a. geïnspireerd door de Engelse tuinarchitectuur met zijn weelderige beplanting in strakke kaders van hagen. De hagen van beuk en deels meidoorn omzomen 9 tuinkamers. De diverse zichtassen geven verrassende doorkijkjes op aangrenzende tuinkamers en op het landschap rondom de Erve Odinc.

Wij (Inge en Kees Stapel) zetten sinds 2022 met groot enthousiasme de tuin voort en zijn verheugd hier te wonen en u te ontvangen.

U zult in de tuin diverse klassieke tuinopvattingen tegenkomen.
Dit heeft ertoe geleid dat in 1996 ook de tuinstructuur separaat onderdeel van het Rijksmonument werd.

Naast de cottage tuin en zijn weelderige beplanting zijn er onder meer een rozentuin, een vijvertuin, een boerengroente- en bloementuin, een boomgaard, een kas met een zeer oude druif, topiary en een grote berceau te zien.

De boerderij is omgeven door een aantal eeuwenoude bomen, zoals een beuk, een taxus en een 3-tal lindes. Deze staan alle op de Nederlandse lijst van monumentale bomen.

Buiten de structuur van de hagen, waar bijvoorbeeld ook het rozenprieel zich bevindt, heeft u een weids uitzicht over het glooiende coulissenlandschap. In het seizoen staan er Friese paarden in het aanpalende zuidelijk gelegen weiland en aan de oostzijde pony’s.

Impressie tuinen

*klik op de foto voor een grotere weergave

Tuinopenstelling “Erve Odinc”

De tuinen zijn voor groepen vanaf 15 personen op afspraak te bezoeken in de periode 15 mei tot 1 oktober.

Entree, inclusief rondleiding: € 5,- per persoon, met een minimum van € 75,-.
Koffie/thee en andere wensen zijn in overleg en worden apart in rekening gebracht.

Wilt u reserveren voor tuin bezichtiging?

...deze plek is prachtig'
Lees verder
Totaal overweldigd door huis en hof. Woorden schieten te kort. Paradijselijk, dat is het! Veel bewondering voor jullie noeste arbeid, want niets gaat vanzelf.
,,,wat een prachtige tuinen'
Lees verder
Een fantastische authentieke boerderij en prachtige tuinen met hele oude bomen. Alles wordt met veel liefde door de aardige eigenaren onderhouden. De B&B heeft een eigen ingang en is supergezellig. Kleinzoon had voor ons een bloemetje neergezet
,,,aanrader'
Lees verder
Prachtige tuinen rond een historische boerderij. Aanrader!
Previous
Volgende