arrow_drop_up arrow_drop_down
Wel mooi maar ook jammer dat het zo snel gaat!
27 mei 2018 

Wel mooi maar ook jammer dat het zo snel gaat!

Met dit extreme warme weer bloeit alles toch een stuk vroeger dan normaal. De mooie papavers en irissen zijn alweer uitgebloeid en de rozen hebben een voorsprong van wel 2 weken. 

Wel mooi maar ook jammer dat het zo snel gaat.

Ook de rozenkever heeft zich alweer aangediend. We proberen ze te vangen met een speciale val met fenomoon lokstof, maar in deze tuin heb je eigenlijk wel 10 van deze vallen nodig. Ze werken in een straal van 10 meter, we proberen  er nu eentje uit en verplaatsen ‘m af en toe.

Het werkt zeker, we hebben er al vele 10 tallen gevangen en vangen ze ook met de hand.

Het is zo zonde van de mooie rozen , die worden helemaal aangevreten en soms zitten er een aantal bij elkaar op een kluitje aan de achterkant en tussen de blaadjes van de rozen.

De kevers vermeerderen zich nu en gaan dan weer eitjes leggen, dus is het heel belangrijk om ze weg te vangen. In juli gaan we de nieuwe engerlingen te lijf met nematoíden.

Gelukkig zien wij ook heel veel bijen, vlinders en libellen en heel veel nestelende vogels.

Met man en macht wordt er nu gewerkt aan perfectie voor de openstelling op zaterdag 2 en zondag 3 juni . Deze openstelling  is in samenwerking met Rendez-vous aux Jardins, een initiatief vanuit Frankrijk nu naar Nederland gehaald op initiatief van de  Tuinenstichting en het Cultureel Erfgoed.

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 13.00 -18.00 uur zijn de tuinen geopend. Bij genoeg belangstelling worden er rondleidingen gegeven om 14.00uur en 15.30 uur.

Kom dwalen tussen de hagen en genieten van geur en kleur!

Ook hebben we een fotoalbum op facebook geplaatst met een selectie prachtige rozen die op dit moment op ‘Erve Odinc’ bloeien: Kijk op facebook via deze link voor meer info.

Over de schrijver