Volop nijvere arbeid op Erve Odinc
28 mei 2016 
6 min. leestijd

Volop nijvere arbeid op Erve Odinc

Gisteren en vandaag is Buiten Zorg Groenspecialisten weer volop bezig geweest om de hagen en de berceau mooi strak te snoeien! Een hoogwerker kwam er aan te pas om de berceau mooi recht en strak te krijgen en ook om goed bij de bovenkanten van de hagen en de poorten te kunnen komen. De lijnen zijn weer prachtig strak en het wachten is nu op de uitbundige bloei van de rozen, die dan zo mooi afsteken tegen de strakke hagen.

Stoere Kleinzoon

Heel veel blad opgeruimd vandaag met een paar man, ook onze kleinzoon Nicolas hielp dapper mee.

Ook wordt de laatste hand gelegd aan het herstel van het rieten dak. Alle nokken zijn vernieuwd en aan de linkerzijkant is het dak geïsoleerd en zijn de pannen opnieuw gelegd, met strodokken op de ouderwetse manier. René de Wilde sluit het rieten dak hier nu keurig op aan. Wat een specifiek vak.

De strijd tegen slakken gaat gewoon door. Nu ook goed nadenken over het invullen van de buxusvakjes voor de keuken. Ik denk aan donkerbladige Happy Day Dahlia’s , b.v. de Neon, gecombineerd met Cosmos Atrosanguineum Chocolate. Lijkt me wel een spannende combinatie.

Wat heel jammer is, is dat de buxus erg te lijden heeft van de gevreesde schimmelziekte. We doen er alles aan om het onder controle te houden, maar het blijft heel lastig.

Komende week nog veel werk te verzetten maar als dat gedaan is geeft dat ook weer een voldaan gevoel!

Dinsdagavond 14 en donderdagavond 16 juni van 19.00 uur -21.30 zijn de tuinen weer opengesteld.

Op deze avonden is Giny de Tuinfee aanwezig met allerhande handige tuinspullen, Karin Moorman met eigengemaakte jammetjes en tuinarchitecten die u kunnen adviseren over uw eigen tuin.

De week ervoor op dinsdagavond 7 juni en donderdagavond 9 juni van 19.00 uur – 21.30 uur, kunt U in het kader van de Twentse Aspergetour de tuin ook bekijken en genieten van een aspergegerechtje met een goed glas terroir wijn. Hiervoor dient U zich op te geven via info@jrwijnenspijs.nl Dus op deze 2 avonden alleen bij vooraanmelding; de kosten hiervoor zijn € 15,-.

Voor meer informatie zie de website : http://www.jrwijnenspijs.nl/

Parkeren aan de Seinenweg, fietsen kunnen op het erf geplaatst worden.

Over de schrijver