arrow_drop_up arrow_drop_down
Structuren en Zichtlijnen
13 januari 2019 

Structuren en Zichtlijnen

Alhoewel we een tijdje niets van ons lieten horen, hebben we zeker niet stilgezeten op Erve Odinc.

In de herfst zijn we erg druk geweest met het verder terugnemen van de hagen, die veel te breed waren geworden in de loop der jaren.

Ook zijn er veel vaste planten gescheurd en is meer ruimte gemaakt voor nieuwe planten , die in het vroege voorjaar worden aangeplant.

Bij de vele duizenden bollen die we al hadden zijn nog  zeker 1500  nieuwe bollen aangeplant, waaronder vele barokke tulpen, camassia soorten en narcissen. Wij hopen dan ook op een uitbundige bollenpracht eind april.

We hebben een nieuw evenement gepland in het weekend van 1&2 juni, en van 7&8 augustus, samen met de tuin  ‘de Hegeman’ in Dijkerhoek (Holten), van  Menno & Nicole Boer.

Deze prachtige tuin met veel structuur en zichtlijnen, ontworpen door de Belgische ontwerper Ronald van Gilst, is een aanwinst voor de Open Tuinen.

Wij zijn dan ook heel blij dat wij dit evenement kunnen organiseren voor deze beide tuinen. Kijk en vergelijk en constateer dat de tuinen veel overeenkomsten hebben en ook veel verschillen.

Ook voor groepen is dit een goede combinatie. De week voor en na de geplande weekenden zijn beide tuinen op afspraak te bezoeken voor groepen.

Verder hebben we 2 Open Avonden gepland op dinsdag 11 en donderdag 13 juni van 19.00-21.30 uur

Structuren en Zichtlijnen

In 2019 openen twee bijzondere tuinen gelijktijdig de deuren voor het publiek. De twee ogenschijnlijk zeer verschillende tuinen hebben bij nadere inspectie toch veel overeenkomstige kenmerken. Een heldere structuur van hagen zorgen voor een jaarrond sterke compositie, waarbinnen ruimte is voor weelderige beplanting.
Ook de ligging toont overeenkomsten. Vanuit de beslotenheid van de tuinen zijn op verschillende plekken, prachtige vergezichten op het omringende agrarische landschap gecreëerd.
We nodigen u van harte uit om onze tuinen te komen bekijken (en vergelijken) op  1/2 juni en 7/8 september 2019.

Alle informatie over de openstellingen is te vinden op de homepage van onze site.  

Wij hopen U te mogen ontvangen.

Over de schrijver