Reilen en zeilen op Erve Odinc mei 2021
17 mei 2021 
6 min. leestijd

Reilen en zeilen op Erve Odinc mei 2021

Hierbij willen we U weer meer laten horen over het reilen en zeilen op Erve Odinc. Na het feest van de bollenpracht is de tuin nu volledig groen losgebarsten.

Tulp Professor Röntgen

Boompioen

Tulp Flaming Parrot, een waar spektakel

Beukenhagen tonen hun mooie ontluiking en de Buxus heeft de mot nog steeds overleefd. Op dit moment worden ze geknipt in perfecte omstandigheden, nat, niet te warm en bewolkt. We hoeven niet af te dekken tegen felle zon.


De beuken zijn in de winter flink teruggezet en lager gemaakt, dat was een hele klus. De strijd tegen het zevenblad gaat gewoon door, maar het valt me op dat het dit jaar wel heel erg is. Doordat alles vrij laat is, staan de violen in de bakken er nog prachtig bij en ga ik ze nog niet vervangen door één-jarigen.

Ik koop geen planten meer die niet biologisch zijn opgekweekt. De arme bijen sterven aan het gif dat gebruikt wordt om al die gekochte 1-jarigen zo (bijna te) uitbundig te
laten bloeien. Dus het zelf gezaaide goed en leuke biologisch opgekweekte planten staan in de wacht. Ook in de moes-bloemen tuin is het nog een pracht van tulpen en vergeetmijnietjes, maar deze zullen toch binnenkort het veld moeten ruimen voor mijn groentezaaisels en plantjes. Ik vind het niet erg dat dat wat later is. Meedeinen met de natuur, zo hoort dat in een tuin.

Op donderdag 17 juni hebben wij een open dag voor liefhebbers. U kunt de hele dag terecht van ’s morgens 11 uur tot ’s avonds half tien. De rozen zullen dan in volle pracht zijn en er valt genoeg te beleven en te genieten.

Wij zijn samen open op die dag met een kleine tuin in Markelo, midden in het dorp, die pas 2 jaar oud is. Het is de tuin van Jan en Dietje van Boesschoten, die eerder een grote tuin in het buitengebied van Geesteren hadden. ( nr. 101 en Erve Odinc nr.102 in de Open Tuinen Gids van de Nederlandse Tuinenstichting)

Een fietstocht van de ene tuin naar de andere is zeer aan te raden over de Friezenberg en de Borkeld.

En omdat het om 2 heel verschillende tuinen gaat ( onderhoudsvriendelijk en onderhoudsintensief) is dit een leuke combinatie.
Let er wel op dat de openingstijden op die dag niet identiek zijn.
Een fietsroute wordt bij de volgende blog aangeleverd.

Over de schrijver