Tuinopenstellingen, open tuinen, mooie tuin, bloementuin, structuren en zichtlijnen

Buitenplaats "Erve Odinc"

Open tuin voor groepen

op afspraak.


Meer info

Self catering lodge.

2 tot 4 personen.

Boomgaard met BBQ

Meer info

Arbor Boomspecialisten

Buiten Zorg Groenprojecten

Buiten Zorg Groenspecialisten

De tuinen van Buitenplaats 'Erve Odinc' zijn in 2022 geopend voor groepen op afspraak.

Groepen vanaf 15 pers. minimaal € 75,-, elke volgende persoon € 5,-

Koffie/thee en andere wensen worden apart in rekening gebracht.

Uit het Gastenboek van Buitenplaats “Erve Odinc’’

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Uit het Gastenboek.

Totaal overweldigd door huis en hof. Woorden schieten te kort. Paradijselijk, dat is het! Veel bewondering voor jullie noeste arbeid, want niets gaat vanzelf.


 • Uit het Gastenboek.

  Prachtige sfeervolle tuin in sfeervolle omgeving. De lijnen van de hagen en het knipwerk is schitterend. Vooral het verspringen in hoogte en diepte vinden we magnifiek, samen met de doorkijkjes naar het landschap om de boerderij. Oude en nieuwe elementen goed met elkaar in evenwicht. Zeer goed onderhouden. Beplanting prachtig. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Heel mooi! Echt Engels.


 • Uit het Gastenboek.

  Wat een prachtige plek en zo schitterend aangelegd. We vallen van de ene in de verbazing in de andere – kleurencombinaties – rozen – geweldig mooi. We hebben genoten.


 • De lodge heeft een eigen ingang. Op de begane grond bevindt zich naast de hal een wc en een eetkamer-keuken, geschikt voor 4 personen. Boven de voormalige deel bevinden zich twee royale zit-slaapkamers, met een gedeelde badkamer. Een van deze kamers heeft een loggia, van waaraf uitzicht op de weilanden. Deze kamers worden alleen beide verhuurd als u dat zelf wilt. Met andere woorden: normaal gebruik is voor 1 of 2 personen, en alleen indien u dat zelf wilt, 3 of 4 personen.

  Bij goed weer kan van de boomgaard gebruik gemaakt worden om buiten te relaxen.


  Tarieven

  € 120,- per nacht voor 2 personen, bij minimaal 2 nachten.

  € 180,- per nacht voor 4 personen, bij minimaal 2 nachten.


  Wilt U een paar dagen lekker uitwaaien? Op de Borkeld ( een prachtig natuurgebied ), vlak bij Buitenplaats Erve Odinc, is daar alle gelegenheid voor, wandelend of op de fiets.

  Niet e-bikes, dus conventionele fietsen, staan zonder kosten ter beschikking. E-bikes kunnen in overleg worden gehuurd.
  De formule

  Op Buitenplaats “ERVE ODINC” is een self-catering lodge te huur. Self-catering wil zeggen dat wij geen ontbijt of andere maaltijden serveren/verstrekken. De eetkamer-keuken is goed geoutilleerd en heel geschikt om er zelf ontbijt, lunch en/of diner klaar te maken. In de boomgaard kan een barbecue worden gebruikt.


  Het erf

  Buitenplaats “Erve Odinc” wordt in oude registers voor het eerst genoemd in 1381. Het is dus een heel oud erf dat al eeuwen lang bewoond wordt. Het huidige hoofdgebouw (waarin zich de lodge bevindt) dateert uit 1777.

  Sedert 1980 is de boerderij uitsluitend voor bewoning in gebruik. Rondom het gebouw liggen diverse tuinen, die in talloze binnen- en buitenlandse bladen werden beschreven. Tot 2003 werden de tuinen door talrijke bezoekers jaarlijks bezocht. Vanzelfsprekend behoort bij een verblijf op Buitenplaats “Erve Odinc” een wandeling door de tuinen tot de mogelijkheden.


  De omgeving

  De buurtschap Elsen ligt tussen Markelo en Rijssen in de gemeente Hof van Twente.

  Op loopafstand van het erf liggen de Friezenberg en de Apenberg, deel uitmakend van het natuurgebied De Borkeld.

  Vanaf het erf kunnen talrijke fietsroutes worden gereden.

  Binnen een afstand van 15 kilometer liggen drie golfbanen (Wierden, Delden en Lochem).

  Voorts zijn er in Markelo 3 maneges waar paarden kunnen worden gehuurd, terwijl de omgeving zich uitstekend leent voor prachtige buitenritten.


  Hebt u geen zin om zelf te koken, dan zijn er alleen al op relatief korte afstand (1 tot 5 km) diverse uitstekende horeca-gelegenheden.


  Bistro de Holterberg: www.bistrodeholterberg.nl Bistro de Holterberg ligt boven op de Holterberg, in het natuurgebied de Sallandse heuvelrug (nationaal park) zodoende heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht op de omgeving.

  Restaurant de Kemper: www.herbergdekemper.nl

  Bistro de Tasca: www.detasca.nl

  Bistro de Loep: www.bistrodeloep.nl


  Ook kunt u via Erfgoedlogies boeken: www.erfgoedlogies.nl