Het koude voorjaar

De koude en strenge vorst vooral in het oosten van het land van de afgelopen weken heeft nogal wat schade berokkend in de tuin. Bruine Hortensia’s, Magnolia’s en Notenbomen, zielige verwelkte bloemen van de Blauwe en Witte regen en een witte waas over het uitgelopen jonge Buxus groen.

Bevroren Hortensia’s

De Witte regen ziet er treurig uit

Bevroren Buxus

Dat was wel even schrikken bij thuiskomst uit Zweden. En we zijn er nog niet van af, de IJsheiligen slaan hard toe. Wat valt er nog te redden? Niet veel, een vliesdoek over de Hortensia’s om nog erger te voorkomen is naar mijn idee de enige optie. Nog niet te veel afknippen en kijken wat er gebeurt lijkt mij het beste.

Gelukkig valt er ook veel moois te zien, de prachtige Boompioenen die uitgebreid gebloeid hebben, Tulpen die nog steeds fris er bij staan en zelfs nog een enkele Narcis. De Narcissus Tahiti is wel heel vrolijk en kleurrijk. Ook de Tulp Brown Sugar, die ik voor het eerst aanplantte dit jaar vind ik erg spectaculair.

Narcissus Tahiti

Boompioenen

Boompioen

Tulp Brown Sugar

De Tulpen  Black en Blue Parrot vind ik jaar naar jaar in combinatie met Scilla Siberica in rose en blauw een perfecte combinatie.

Tulp Black Parrot en Blue Parrot in combinatie met Scilla siberica

Ook de  Flaming Parrot  in de perken voor de keuken is een feestje om te zien. Als vrolijke danseresjes staan ze te zwieren boven de Buxusranden

Tulp Flaming Parrot

Wat is er al veel gebeurd en wat moet er nog veel! Alle borders hebben compost met champost gehad, het gazon is gemest en de rozen zijn al 2x vertoeteld met  speciale rozenmest. De strijd tegen zevenblad gaat gewoon door. Door de kou is al het hoopvolle zaaisel behoorlijk mislukt, maar gelukkig zijn er ook een heleboel leuke plantjes te koop.

Laten we hopen dat het volgende week afgelopen is met de kou en dat we echt kunnen gaan genieten van zomerse temperaturen.

Over de schrijver