Heeft u onze laatste Blog artikel al gelezen?

Regelmatig schrijft Marion van Heuven een Blog artikel met de ontwikkelingen op 'Erve Odinc' door op onderstaande button te klikken gaat u naar alle blogartikelen van de afgelopen periode.

Page content

Erve Odinc

Erve Odinc is een oud boerenerf, waar in 1300 al bewoning was. Het oudste gedeelte van de boerderij,  die oorspronkelijk gebouwd is als een ’los hoes’, dateert van 1777.

Later in 1840 is de keuken aangebouwd (die nog in originele staat is) en het  ‘enshoes’  voor de oudere generatie is van 1867.  De oude potstal, die nu bewoond wordt,  is van 1903.

Op het erf staat behalve de boerderij zelf, een gerestaureerde schaapskooi en staan de resten van een oude doorritschuur, die nog gerestaureerd moet worden.

De tuinen zijn aangelegd in 1980. Omdat het aangezicht van de boerderij zoveel verschillende gezichten heeft, is getracht om bij elk van die gevels, een tuinkamer te creëren, die daar bij past.

Robuuste beukenhagen omranden de tuinkamers en door de poorten in de hagen komt men van de ene in de andere tuinkamer.  Daardoor is veel beschutting gecreëerd, wat de bloeiende planten ten goede komt.  Om ook afsluiting van de buitenwereld te voorkomen  zijn verschillende doorzichten gemaakt naar het omringende landschap.

Er is een min of meer symmetrische tuin in blauw-mauve-rose tinten, een rozentuintje,  een boeren groente-  en bloementuin met een hoogbejaarde taxus en taxussnoeivorm.  Via  de kleine berceau komt men in  de boomgaard , waar ook de pauwen en kippen huizen,  en bij de  besloten witte tuin met formele vijver.  Aan de erfzijde van de boomgaard staat  een kas met druif, waaromheen een bloemensnijtuin ligt.

Er zijn veel geurende en oude rozensoorten door de hele tuin te vinden.

Aan de erfzijde  omlijsten oude linden de boerderij en de oude beuk bij de schaapskooi zal U bij het verlaten van het erf met zijn ruisende takken uitzwaaien.