De Open Dagen naderen met rasse schreden……..
30 mei 2014 
5 min. leestijd

De Open Dagen naderen met rasse schreden……..

Nog even en het is 15 juni!  Wat moet er nog veel en wat is er al veel gebeurd.

De hagen staan er strak gesnoeid bij. Twee dagen knipwerk voor 2  man en dan alles nog opruimen. Iedere keer als ik door de tuin loop zie ik nog wel weer verdord beukenblad in de planten of rozen hangen, je ziet het nu beter dan als het groen is.

Met dit bijzondere voorjaar is alles anders dan in de afgelopen 34 jaar . De rozen bloeien al volop en daar ben ik niet blij mee, want ik had natuurlijk gerekend op  de hoofdbloei  midden juni.  Dit betekent  ook een hoop extra werk, omdat alle uitgebloeide rozen nu al moeten worden uitgeknipt.

Ik heb zelfs al vaste planten moeten afknippen voor een 2e bloei.

Het lijkt wel of alles tegelijk er tijd losbarst

Het  is ook wel weer het spannende van een tuin, het is altijd weer anders dan je zelf hoopt en verwacht, maar waar weer mee is bewezen dat de natuur zich niet laat  dwingen.

Nog steeds een strijd tegen zevenblad, winde en slakken. De regen is wel fijn om diverse plantjes uit te planten, zoals O.I kers,  Amni  atrosan,  palmkool, gele en ronde courgette. Tenminste, dat vond ik vorige week nog, maar deze afgelopen week is desastreus geweest met al die bakken water die uit de hemel  kwamen.

De rozen zijn totaal verregend en hebben hun hoofbloei al gehad. De oude kers werd topzwaar door al het water,  begon te scheuren  en dreigde op het dak terecht te komen.  Gelukkig kon Arbor Boomverzorging direct te hulp komen met  een hoogwerker. De zware top is uitgelicht, ach wat jammer van al die kersen en de mooie rambler, die er in groeit.

Maar het werk is perfect gedaan  onder toezicht van de toekomstige boomverzorger(?)  En…. opeens konden we wel een stuk makkelijker bij al die kersjes

Wat nu aan regen is gevallen, valt straks niet, dus we hopen nog steeds op goed weer op de 15e.

 

Over de schrijver