De laatste klussen voor de openstellingen in juni 2019
22 mei 2019 
5 min. leestijd

De laatste klussen voor de openstellingen in juni 2019

Er wordt hard gewerkt op Erve Odinc om de tuinen op orde te krijgen voor het open weekend van 1 en 2 juni en voor het ontvangen van diverse groepen in juni. In het najaar hebben we een groot deel van de beukenhagen sterk teruggenomen omdat ze te breed werden. Ze herstellen zich gemiddeld redelijk goed en geven een transparanter beeld.

Één van de vier leilinden voor het Endshuis heeft het helaas begeven. Midden vorige zomer verdorden alle blaadjes en er bleek een enorm gat in de stam te zitten. Wat te doen! Na lang wikken en wegen toch besloten om een nieuwe te planten, want deze 4 leilinden zijn beeldbepalend. We hebben er één gevonden die weliswaar dunner is dan de rest en bladloos is gemaakt om het aanslaan na de verplanting te verbeteren, maar we zijn er blij mee. Arbor Boomspecialisten (www.boomspecialist.nl)  heeft deze klus uitstekend geklaard en nu maar wachten op de eerste blaadjes.

Vervanging van de leilinde

 

De nieuw geplante leilinde.Nog zonder blad voor het aanslaan

 

De buxus, de taxuskip en de meidoornhagen zijn eveneens vakkundig gesnoeid door hen. Van de beukenhagen zijn de poorten in de vele hagen gesnoeid.

De kip wordt onder handen genomen

De laatste hand aan de berceau

Arbor Boomspecialisten druk met het snoeiwerk

Het in bloei raken loopt allemaal nog een beetje achter vergeleken met vorig jaar, maar wij rekenen erop dat in het Open Weekend de meest rozen zijn ontloken en dat er dan al veel kleur te zien is.

Madeliefjes in de boomgaard, we laten ze staan voor de bijen

Rosa Zepherine Drouhin geurt als geen ander

Rosa Westerland bloeit al

Steeds meer kleur in de borders

Zaterdag 1 en Zondag 2 juni van 11.00 -17.00 uur en di. 11 en do. 13 juni avondopenstelling van 19.00 uur-21.30 uur.

Groepen op afspraak vanaf 15 personen.

Entreeprijs € 5,- p.p.

Voor wie van fietsen houdt: Er is op 1 en 2 juni de mogelijkheid om Erve Odinc en De Hegeman (www.mennoboer.nl) in Dijkerhoek (Holten) per fiets te bezoeken via een mooie route over onder andere de Borkeld. Fietsroutes zijn verkrijgbaar bij beide tuien. Ga genieten van mooie tuinen en natuur!

Over de schrijver