De Boerenhof
De laatste openstelling van dit jaar nadert nu snel. Zondag 24 augustus zijn de tuinen voor de laatste keer dit jaar geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De tuin is nu in nazomertooi, de borders niet meer zo uitbundig als in juni, maar wel mooi verstild.
Een herbloei van rozen, phloxen  en dahlia’s bepalen de kleur in de borders.

In tegenstelling tot de bloemen-groentehof, waar nog genoeg kleur te vinden is . Zinnia’s, rode  Salvia”s en Tithonia rotundifolia, de Mexicaanse zonnebloem.  Hier en daar groente zoals de snijbiet met haar gekleurde stelen en gele courgettes en paarse koolrabi. In het midden en aan de zijkant tussen de rozenstandaards donkerbladige Dahlia”s, zoals “David Edward”, Bishop of Landalf, Bishop of Canterbury en Classic Poeme.
En op de vier hoeken rond de taxuskip vier standaards met Clematis. Dit gelardeerd met O.I.kers alom. De rode Angelica vertoont bescheiden bloemen.
Het was een jaar , waarin alles eerder was dan normaal en dat maakte het niet altijd even makkelijk. Ook de vele slakken hebben hun sporen nagelaten, vooral in de Hosta’s, maar ook in de Palmkolen.
Om een aantal Palmkolen te beschermen tegen deze vraat , had ik ze nog weer apart opgekweekt in een buitenkasje. Ook dat mocht niet baten.
De schimmel in de buxus heeft ondanks spuiten met Top Buxus en Eminent, toch weer de kop opgestoken.
Op de Open Dag zullen tuinontwerpers aanwezig zijn , om U van advies te dienen voor Uw eigen tuin.
Ook is er koffie , thee en iets lekkers te koop in de boomgaard.
Geleien, Azijn en kleine boeketjes van eigen erf zijn ook te verkrijgen.
We heten U dan ook van harte welkom.
Over de schrijver