arrow_drop_up arrow_drop_down
April 2018 op 'Erve Odinc'
24 april 2018 

April 2018 op 'Erve Odinc'

Het is heel lang geleden dat wij iets van ons lieten horen. De lange aanhoudende kou maakte ons stil…. er gebeurde weinig in de tuin. Maar achter de schermen zijn wij wel bezig geweest. Het laatste berichtje ging over het snoeien van de monumentale bomen op het erf.  

Ook  de hagen hebben we hier en daar stevig teruggesnoeid, ze waren veel te breed en te hoog geworden op bepaalde plaatsen   De berceau en de grote Taxus voor de keuken zijn eveneens drastisch gesnoeid. 

Een Taxus groeit altijd weer uit op het kale hout, maar door de kou ziet hij er nu wel zielig uit. Laten we hopen dat met de Open Tuinen in juni hij zich weer aardig hersteld heeft. 

De vermelde open tuindagen worden uitgebreid met een extra evenement in het eerste weekend van juni. Dit wordt georganiseerd door de Nederlandse Tuinenstichting en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en wordt in Frankrijk al jaren georganiseerd door het Franse ministerie van Cultuur 

“Rendez-vous aux Jardins” heeft tot doel om de tuinen en parken die Nederland rijk is dichter bij mensen te brengen en ook bij kinderen. De vrijdag is speciaal open voor schoolklassen. 

U hoort hier binnenkort meer over op onze site. 

 

Rest mij nog te zeggen dat de eerste bollen van de 1500 die er afgelopen herfst zijn gepoot hun bloemen laten zien en dat naar mijn idee het tuinseizoen kan beginnen. 

Over de schrijver