De aanloop naar de zomer
16 mei 2016 
3 min. leestijd

De aanloop naar de zomer

Nu de narcissenpracht en de meeste bloesems alweer over zijn, nemen o.a de akeleien, de hesperis en de irissen het stokje over. Voor de keuken bloeien de Flaming Parrot tulpen in de buxusperkjes rond de put. Het is een mooie hoge, vrij laatbloeiende tulp, in sprankelende kleuren (zie foto). Ze staan als vrolijke danseresjes te wiegen in de wind.

De grove klimop over de put (Hedera arborescens) hebben we afgelopen najaar vervangen door groen-wit bontbladige klimop, die veel fijner is. De put is nu nog een beetje kaal, maar voor je het weet is ie weer bedekt.
Alle vergeet-mij-nietjes moeten nu worden uitgetrokken en uitgeschud boven de borders, zodat het zaad zich weer verspreidt.
De blauwe regen is nu prachtig en ook de witte in de vijvertuin bloeit.
De strijd tegen zevenblad en winde blijft doorgaan. De buxus heeft ondanks spuiten en mesten toch erg te lijden van de gevreesde schimmelziekte. Heel erg jammer, waarschijnlijk is het het beste om ze in de nazomer rigoureus terug te knippen, we blijven nog even hoop houden.
Door de kou schiet het zaaigoed nog niet zo op en is het in de groentetuin nog een beetje kaal.
We hopen natuurlijk nog op een paar warme weken voor de avondopenstellingen, zodat dan de rozen volop bloeien en de groente plantjes en het andere zaaigoed flink aangetrokken zijn.

Over de schrijver