Wilt u ook op de hoogte blijven?
Vul uw gegevens in! En ontvang onze nieuwsbrief.

Heeft u onze laatste Blog artikel al gelezen?

Regelmatig schrijft Marion van Heuven een Blog artikel met de ontwikkelingen op 'Erve Odinc' door op onderstaande button te klikken gaat u naar alle blogartikelen van de afgelopen periode.

Page content

De Lodge

De Lodge

De lodge heeft een eigen ingang. Op de begane grond bevindt zich naast de hal een wc en een eetkamer-keuken, geschikt voor 4 personen.

Boven de voormalige deel bevinden zich twee royale zit-slaapkamers, met een gedeelde badkamer. Een van deze kamers heeft een loggia, van waaraf uitzicht op de weilanden.

Deze kamers worden alleen beide verhuurd als u dat zelf wilt. Met andere woorden: normaal gebruik is voor 1 of 2 personen, en alleen indien u dat zelf wilt, 3 of 4 personen.

Bij goed weer kan van de boomgaard gebruik gemaakt worden om buiten te relaxen.

Tarieven

  • € 105,- per nacht voor 2 personen, bij minimaal 2 nachten.
  • Ingredienten voor een landelijk ontbijt € 7.50 p.p. per ontbijt.

Arrangementen:

midweek

Voor een midweek van 4 nachten betaald U € 360,- i.p.v. € 420,- voor 2 personen, exclusief ontbijt.

Winters uitwaaien

Wilt U een paar dagen lekker winters uitwaaien? Op de Borkeld ( een prachtig natuurgebied ), vlak bij Erve Odinc, is daar alle gelegenheid voor, wandelend of op de fiets.
In januari en februari, drie nachten voor de prijs van twee nachten.( vanaf12 januari tot 23 februari)
Fietsen staan gratis ter beschikking.

Ook kunt u via Erfgoedlogies boeken: www.erfgoedlogies.nl

De formule

Op “ERVE ODINC” is een self-catering lodge te huur. Self-catering wil zeggen dat alle ingrediënten voor zeer uitgebreid ontbijt aanwezig zijn, u maakt het echter zelf klaar. Daarnaast is de eetkamer-keuken geschikt om er zelf lunch en/of diner klaar te maken.

Het erf

“Erve Odinc” wordt in oude registers voor het eerst genoemd in 1381. Het is dus een heel oud erf dat al eeuwen lang bewoond wordt. Het huidige hoofdgebouw (waarin zich de lodge bevindt) dateert uit 1777.

Sedert 1980 is de boerderij uitsluitend voor bewoning in gebruik. Rondom het gebouw liggen diverse tuinen, die in talloze binnen- en buitenlandse bladen werden beschreven. Tot 2003 werden de tuinen door talrijke bezoekers jaarlijks bezocht. Vanzelfsprekend behoort bij een verblijf op “Erve Odinc” een wandeling door de tuinen tot de mogelijkheden.

De omgeving

De buurtschap Elsen ligt tussen Markelo en Rijssen in de gemeente Hof van Twente.

Op loopafstand van het erf liggen de Friezenberg en de Apenberg, deel uitmakend van het natuurgebied De Borkeld.

Vanaf het erf kunnen talrijke fietsroutes worden gereden.

Binnen een afstand van 15 kilometer liggen drie golfbanen (Wierden, Delden en Lochem).

Voorts zijn er in Markelo 3 maneges waar paarden kunnen worden gehuurd, terwijl de omgeving zich uitstekend leent voor prachtige buitenritten.

Hebt u geen zin om zelf te koken, dan zijn er alleen al op relatief korte afstand (1 tot 5 km) diverse uitstekende horeca-gelegenheden.

  1. Bistro de Holterberg: www.bistrodeholterberg.nl Bistro de Holterberg ligt boven op de Holterberg, in het natuurgebied de Sallandse heuvelrug (nationaal park) zodoende heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht op de omgeving.
  2. Restaurant de Kemper: www.herbergdekemper.nl
  3. Bistro de Tasca: www.detasca.nl
  4. Bistro de Loep: www.bistrodeloep.nl